Dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Milkočević je na prigodnoj Tiskovnoj konferenciji u Hotelu Westin najavio početak ovogodišnjega drugog po redu, boksačkog Grand Prix Zagreb 2020., koji će se održati od 8. do 10. listopada ove godine na Zagrebačkom velesajmu.

Ne krijući zadovoljstvo dobrom pripremom turnira, ali i odzivom boraca svjetske klase Milkočević je kazao kako se ove godine očekuju i vrhunski rezultati:

– Ove godine očekujemo i dobre borbe i jednu vrhunsku organizaciju  koju smo već dulje vrijeme pripremali. Nastupaju predstavnici 14 zemalja sa četiri kontinenta.  Bit će boraca od Bahreina do Azerbejdžana, od Rusije do Čilea,  Švedske, Češke, Francuske,  itd… To su sve najbolji boksači iz nacionalnih saveza svojih zemalja, kazao je dopredsjednik HBS i napomenuo da ono što posebno veseli jeste činjenica da je HBS uspio u ovom teškom vremenu pandemije COVID-19 u Zagreb dovesti Rusku boksačku reprezentaciju:

– Uspjeli smo dovesti Rusku reprezentaciju koju predvodi aktualni svjetski prvak u srednjoj kategoriji Gleb Bakshi. Njemu će se suprotstaviti naši Gabrijel Veočić i Noa Ježek.   Također, uz njih dvojicu boje naše reprezentacije branit će i Leo Cvetković u poluteškoj, Zvonimir Rebolj u teškoj i Marko Milun u superteškoj kategoriji, a u ženskoj konkurenciji nastupit će Nikolina Čačić, Sara Kot i Marija Malenica, napomenuo je Milkočević i dodao da je ovogodišnji novčani fond u vrijednosti od 16.000 eura koji će se podijeliti pobjednicima u kategorijama, finalistima i brončanima( pobjednicima po 1.000, srebrnima po 500, a po dvojici brončanih u svakoj kategoriji po 250 eura).

Milkočević je napomenuo svoje žaljenje jer publici neće biti omogućeno da uživo prate mečeve. No, finalne borbe će moći pratiti 10. listopada u 20.00 sati na Sportskoj televiziji.

Na tiskovnoj konferenciji je govorio i mladi Gabrijel Veočić te najavio dobre rezultate Hrvatske boskačke reprezentacije.


Autor: CroExpress, Anto Pranjkić Datum objave: 08.10.2020.