Podsjetimo, Kujtim Fejzulai (20) je u terorističkom napadu u Beču 2. studenog ubio dvoje Austrijanaca, Nijemca i državljanina Sjeverne Makedonije.

Nakon što je islamsko groblje u bečkom Liesingu odbilo sahraniti napadača koji je u Beču prošloga tjedna ubio četiri osobe, prenosi Index.hr, to je odbila i islamska zajednica Vorarlberg iz Altacha.

“Groblje Altach groblje je za muslimane koji u trenutku smrti imaju prebivalište u Vorarlbergu”, rekao je danas Markus Giesinger, gradonačelnik Altacha.

Još uvijek nije poznato gdje će se pokopati Kujtim Fejzulai. Moguće je da će na kraju biti sahranjen u Sjevernoj Makedoniji, od kuda potječu neki članovi njegove obitelji, piše Kronen Zeitung.

Muslimansko groblje u Altachu otvoreno je 2012. godine i ima prostora za oko 700 grobnih mjesta. Projektirao ga je arhitekt Bernardo Bader, a grobljem upravlja općina Altach.

Podsjetimo, Kujtim Fejzulai (20) je u terorističkom napadu u Beču 2. studenog ubio dvoje Austrijanaca, Nijemca i državljanina Sjeverne Makedonije. Tijekom pucnjave u samom središtu grada ranio je još 23 ljudi, prije nego što ga je ubila austrijska policija.

Slovačka policija objavila je prošlog tjedna da su vlasti u Bratislavi upozorile Austriju na napadača nakon što je pokušao kupiti streljivo u toj zemlji.

“Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju”, objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave na Facebooku.

Također je navela da je izvješće o tome odmah proslijeđeno austrijskoj policiji.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 13.11.2020.