Autor: CroExpress/Hina

Muškarac se pokušao zapaliti u srijedu prije podne ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu prije nego ga je okružila policija, izvijestili su novinari agencije France Pressea navodeći kako se radilo se o Hrvatu, a što je Ministarstvo vanjskih poslova RH demantiralo. 

‘MVEP izvješćuje da, prema dostupnim službenim informacijama, osoba odgovorna za današnji incident kod zgrade Europske komisije u Bruxellesu nije hrvatski državljanin’, objavio je MVEP na upit Hine.

AFP je ranije objavio da je muškarac koji se pokušao zapaliti prije nego ga je okružila policija bio Hrvat. Kako je naveo policijski izvor kojeg je citirao AFP, riječ je o Hrvatu koji je ‘htio privući pozornost francuskog predsjednika’ Emmanuela Macrona na svoje obiteljske probleme.

Na prostoru ispred zgrade Berlaymont, sjedišta EK, muškarac je uzeo kanister s benzinom i izviknuo nešto ali su ga zaštitari brzo polili vodom. Policajci su ga svladali i stavili mu na ruke lisičine, pokazuju snimke koje je načinio France Presse. Zatim je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu, rekao je policijski izvor.

Datum objave: 03.10.2019.