Gospodine Isuse Kriste, Ti si rekao:

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.”

Ti znaš, što znači tjelesno trpjeti i proživljavati noć duha. Zbog toga Tvoj poziv jako snažno govori mom srcu sada u ovom trenutku. Tješi me i pomaže mi misao, da ne trpim sam. Mogu sjediniti svoje boli s Tvojima. Na taj način te boli sudjeluju u djelu spasenja i dobivaju neprocjenjivu vrijednost.

Zahvaljujem Ti prije svega za vjeru i nadu koje si mi dao kroz Otajstvo Križa. Tvoje Rane govore mi glasnije od svih riječi, a pogled na Tvoju Presvetu Krv jača me čak i tada, kada više nisam u stanju ni misliti, ni moliti se. Oprosti za trenutke slabosti, kada sam se tužio i kada nisam otvorio svoje srce Tebi. Znam da me razumiješ.

U Maslinskom vrtu i u samoći na Kalvariji, Ti si se isto borio da sve bude u skladu s voljom Očevom. Budi uz mene i jačaj moj duh Tvojim Duhom, da bi Tvoja ljubav uvijek u meni pobjeđivala. S Tobom želim iz sveg srca ponavljati: “Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!”

Molim Te za zdravlje i za novo svjetlo za moju dušu, da Ti mogu bolje služiti. Želim biti također spreman i na daljnja trpljenja, ako je to potrebno da se ispuni Tvoj plan za mene i za druge. Hvala Ti za sve one koji mi pomažu svojom prisutnošću, primjerom, raznim službama ili molitvom.

Neka Tvoja milost koja vodi u novi život, njima bude nagrada. Molim Te također za pomoć svima drugima koji su bolesni i za sve koji proživljavaju krize i poteškoće. Daj mi veće razumijevanje za njih i pokaži mi na koji im način mogu pomoći, utješiti ih i tako olakšati njihovo trpljenje. Želim ih prije svega dati Tebi, koji si najbolji Liječnik i koji kroz bolesti i poteškoće više darivaš nego uzimaš i vodiš nas do života vječnoga.

Amen.

Autor: CroExpress, fra Stjepan Ivan Horvat Datum objave: 21.09.2020.