home
Foto: Klapa Brodarica

Foto: Klapa Brodarica

GOSTOVANJE ŠIBENSKE KLAPE 'BRODARICA' U LUKSEMBURGU Interes je orgoman, a ulaznice gotovo razgrabljene

Hrvati u Luksemburgu željno iščekuju klapsku pismu.

Autor: CroExpress

Između šibenske klape 'Brodarica' i Luksemburga postoji posebna povezanost. Ne samo što dva člana uspješne klape, Nikola Sunjka i Veljko Beader, već nekoliko godina borave u Velikom vojvodstvu, nego i hrvatska publika u Luksemburgu odlično prihvaća i željno iščekuje šibensku klapsku pismu

Naime, i treće po redu gostovanje raspjevanih Šibenčana (14. lipnja, 21 sati), ovaj put u prostoru novo otvorenog hrvatskog lokala The Base na Kockelscheueru, nailazi na golemi interes i ulaznice su gotovo razgrabljene. 

Ivan Jurković, Gasper Bataljaku, Jere Matić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Frane Kalauz publici neće pružiti samo klasične klapske izvedbe, nego i moderniji zvuk dalmatinskog pop melosa kojim je 'Brodarica' osvojila veliki broj nagrada publike i struke na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku za pjesme poput 'Najljepše su oči moje majke', 'Korak' ili najnoviju 'Ko bi te kleja'. 

Sastav koji je proizišao iz Kulturno umjetničkog društva 'Spužvar' još 2005. godine dva puta je bio i u samom finalu klapskog festivala Omišu, gdje su osvojili i prvu nagradu na Večerima uz gitaru. Provjerena kvaliteta i vrhunski glasovi iz Šibenika još jednom će zasjati u srcu Europe.

12.06.2019.

Br. pregleda: 2183

© CroExpress 2020.