home
Foto: IKA

Foto: IKA

VELIKODUŠNA GESTA Župa iz Toronta donirala 45.690 dolara Hrvatskom katoličkom sveučilištu

U gotovo pet godina župa Naše Gospe Kraljice Hrvata donirala je Hrvatskom katoličkom sveučilištu iznos od 153.057,27 kanadskih dolara.

Autor: IKA

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić zahvalio je župljanima župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta, kao i upravitelju župe dr. vlč. Mladenu Horvatu, na donaciji od 45.690 kanadskih dolara, koja je prikupljana tijekom 2018. godine.

U gotovo pet godina župa Naše Gospe Kraljice Hrvata donirala je Hrvatskom katoličkom sveučilištu iznos od 153.057,27 kanadskih dolara. Na temelju ugovora između Torontske nadbiskupije i Sveučilišta koji je potpisan u srpnju 2017. godine i kojim je definirana namjena sredstava, novac je u razdoblju od 2014. do 2018. godine uložen u organizaciju i realizaciju različitih projekata, kao što je pet foto-natječaja čiji su sudionici bili studenti HKS-a. Ipak, najveći dio sredstava namijenjen je za opremanje radijskoga i televizijskog studija za Odjel za komunikologiju koje je u tijeku.

Župljani su već nekoliko puta velikodušno ugostili svećenike s HKS-a – ponajprije doc. dr. Krunoslava Novaka s Odjela za komunikologiju koji je s dr. Mladenom Horvatom najzaslužniji za ostvarenje ove suradnje, sveučilišnoga kapelana Odilona Singboa, pročelnika Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. Jerka Valkovića te rektora Tanjića – koji su tom prigodom sudjelovali u raznim događanjima i predvodili euharistijska slavlja, a tijekom susreta sa župljanima predstavljali plan i napredak razvoja HKS-a

'Podrška dr. vlč. Mladena Horvata i njegovih župljana župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi od neprocjenjive je vrijednosti i važnosti za naše Sveučilište. Radujemo se ovoj suradnji i nadamo se da ispunjavamo očekivanja župljana koji su s nama u svojim molitvama, ali koji financijski podržavaju naše Sveučilište. Svakog četvrtka na svetoj misi spominjemo se naših dobročinitelja i preporučamo ih našem nebeskom zaštitniku blaženom Alojziju Stepincu', istaknuo je rektor Tanjić.

13.03.2019.

Br. pregleda: 1948

© CroExpress 2020.