home
Foto: Foto: HINA/Damir SENČAR

Foto: Foto: HINA/Damir SENČAR

IGOR KARAČIĆ: NAKON OVAKVOG DOČEKA NE MOŽEŠ BITI TUŽAN Desetak tisuća navijača dočekalo je na zagrebačkom trgu hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Naši igrači su u nedjelju osvojili srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Stockholmu.

CroExpress/Hina

Prigodni program na glavnom zagrebačkom trgu započeo je oko 11 sati, navijače su zabavljali Zaprešić Boysi, a kada su se iza 12.30 sati na pozornici pojavili igrači i stručni stožer uslijedilo je veliko oduševljenje među okupljenima kojima se prvi obratio izbornik Lino Červar.

'Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Ovi dečki su pokazali kako se bori za svoju domovinu i kako se voli rukomet. Nama treba zajedništvo koje nemamo, a treba nam svaki dan! Kako bismo krenuli naprijed samo treba poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav', rječit je bio Červar.

Igor Karačić, koji je izabran u idealnu postavu turnira izjavio je kako je nakon ovakvog dočeka u Zagrebu ispunio ponos.

'Jedino što mogu reći je da sam preponosan na vas, hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presretni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vjetar u leđa. Reprezentacija je svih 20-ak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice', izjavio je Karačić.

Kapetan reprezentacije i najkorisniji igrač EP-a Domagoj Duvnjak bio je kratak. 'Ja nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći: Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček', kazao je Duvnjak.

Igračima se na pozornici pridružio i poznati pjevač Mate Bulić, koji je s njima otpjevao nekoliko svojih hitova te najavio još jedan doček u Mostaru koji će se tijekom večeri prirediti sedmorici igrača iz Hercegovine.27.01.2020.

Br. pregleda: 2484

© CroExpress 2020.