home
Foto: Hina/Dario Grzelj

Foto: Hina/Dario Grzelj

DAMIR BURIĆ VIŠE NIJE TRENER HAJDUKA Slavni splitski nogometni klub je u procesu traženja novog trenera

Damir Burić više nije trener Hajduka, objavljeno je na službenim stranicama splitskog kluba.

Autor: CroExpress/Hina

'Nakon obavljenog razgovora s trenerom Damirom Burićem u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine te analize cjelokupnog stanja, HNK Hajduk je donio odluku da gospodin Burić neće voditi momčad u nastavku sezone. Odluka je donesena u dogovoru predsjednika Uprave Marina Brbića i novih čelnih ljudi sportske politike Kluba Marija Stanića i Ivana Kepčije', navodi se u priopćenju kluba koji ujedno 'iskreno zahvaljuje Buriću za sve dobro što je učinio za Klub, prvenstveno na spremnosti da preuzme momčad i odgovornost u vrlo zahtjevnim trenucima nakon teškog ispadanja od Gzire, a bez obavljenih priprema momčadi i selekcije igrača'.

Hajduk također navodi i kako će se 'u procesu traženja novog trenera Hajduk voditi načelom da se tako važne odluke ne donose brzopleto i ishitreno'.

'Ali isto tako svjesni smo nužnosti da momčad na zimske pripreme povede novi trener, s novom energijom i jasnom vizijom igre i rezultata u skladu s već spomenutim smjernicama sportske struke u Klubu', zaključak je priopćenja.

Buriću je ovo drugi mandat u Hajduku koji u gostima nije pobijedio od kraja srpnja i utakmice u Varaždinu. No unatoč tome, Hajduk je bio drugoplasirana momčad prvenstva do prije tri tjedna kad je krenuo niz od četiri utakmice u kojoj su upisana dva neriješena rezultata, jedan poraz i jedna pobjeda.

Hajduk je najprije odigrao neriješeno 1-1 protiv Dinama, onda je doživio visok poraz na Poljudu od Rijeke 0-4, zatim je prije 12 dana odigrao 1-1 u Zaprešiću i tek je prošli vikend upisao pobjedu (2-1) protiv Istre 1961.

20.12.2019.

Br. pregleda: 1425

© CroExpress 2020.