home
Foto: Hina

Foto: Hina

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Privremeno ukida članarine tvrtkama pogođenim koronavirusom

Hrvatska gospodarska komora (HGK) privremeno, za iduća tri mjeseca odnosno dok god bude porebno, ukida obvezu plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje zbog epidemije koronavirusa, priopćeno je u petak iz HGK.

CroExpress/Hina

HGK je takvu odluku donio slijedom epidemije koronavirusa i temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

'Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost. Smanjujemo plaće i odgađamo sve troškove koji nisu neophodni za funkcioniranje. Fokus svih naših aktivnosti je na rješavanju problema poduzetnika. Naše stručne službe dobivaju na tisuće upita dnevno, a kontaktni centar odgovara od 0 do 24. U ovom trenutku HGK je gospodarski stožer zemlje', istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Financijska služba HGK napravila je analizu i donijeta je odluka da se za iduća tri mjeseca, odnosno dok god bude potrebno, ovisno o razvoju situacije, ukida članarina za sve poduzetnike koji zbog teške situacije u kojoj su se našli ne ostvaruju prihod.

'S obzirom na trenutno stanje ovaj korak je samo logičan nastavak našeg nastojanja da što više olakšamo život poduzetnicima u ovoj krizi', zaključio je Burilović.

20.03.2020.

Br. pregleda: 1153

© CroExpress 2020.