home
Foto: Krivodol PRESS

Foto: Krivodol PRESS

JEDAN OD NAJVEĆIH POKOLJA HRVATSKOG NARODA U CIJELOJ NJEGOVOJ POVIJESTI Nakladnička kuća u Buenos Airesu objavila je knjigu 'EL GENOCIDIO DE BLEIBURG'

Autorica Carmen Vrljicak.

Autor: CroExpress

Krivodol PRESS, nakladnička kuća u Buenos Airesu, objavila je knjigu autorice Carmen Vrljicak EL GENOCIDIO DE BLEIBURG.Ta nakladnička kuća smatrala je kako je potrebno da ne samo Hrvati izvan Republike Hrvatske nego i općenito hispanofona publika sazna što se dogodilo Hrvatima krajem Drugoga svjetskog rata.

Bio je to jedan od najvećih pokolja hrvatskoga naroda u cijeloj njegovoj povijesti. Knjiga sadrži veći broj svjedočanstava preživjelih koje je Vrljičak intervjuirala u Argentini.

U knjigu su uvrštena i istraživanja Nikolaja Tolstoya, također sve dosadašnja otkrića o masovnim grobnicama na teritoriju Slovenije i Hrvatske.

Navedena su imena najodgovornijih za ta smaknuća. Knjiga donosi i zemljopisno-povijesni okvir krvavoga svibnja 1945. i nekoliko geografskih karata i autentičnih fotografija.

Carmen Vrljičak je autorica 15 knjiga, od kojih je polovica s hrvatskim temama, a i jedan njezin roman bio je bestseler u Argentini. Članica je Argentinske akademije znanosti i umjetnosti. Živi pretežito u Zagrebu.

30.06.2020.

Br. pregleda: 1314

© CroExpress 2020.