home
Foto: Hina

Foto: Hina

20. OSJEČKO LJETO KULTURE POČINJE 29. LIPNJA Ovogodišnji program publici će ponuditi 46 raznovrsnih izvedbi

Jubilarno, 20. osječko ljeto kulture (OLJK) održat će se, unatoč koronavirusu, od 29. lipnja do 8. srpnja u organizaciji i produkciji Grada Osijeka.

CroExpress

Dvadeset godina najraznovrsnijih izvedbi 'najbolji su pokazatelj da je Osječko ljeto kulture apsolutni kulturni brend Grada Osijeka, a ovogodišnji program dokazat će kako kultura i umjetnost savršeno idu uz grad na Dravi', ističu organizatori 20. OLJK-a.

U dvotjednoj manifestaciji planirano je 46 programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Programi će se izvoditi na 15 lokacija
, a ove godine OLJK-u se pridružuje i OLJKIĆ – posebno kreiran program koji će se održavati u prostoru dvorišta III. Gimnazije u Osijeku, priopćeno je iz osječke Gradske uprave.

Predsjednica Organizacijskog odbora i dogradonačelnica Žana Gamoš pozvala je sve da bez straha uživaju u otvorenju i programima OLJK-a, dodajući kako se svi održavaju na otvorenom i uz visoku razinu pridržavanja epidemioloških preventivnih mjera.

Svi programi besplatni su za posjetitelje
, a u njima sudjeluju osječke ustanove i udruge u kulturi, pojedinačni umjetnici i gostujući izvođači. Grad Osijek, uz sudjelovanje Ministarstva kulture i drugih sponzora, uložio je 1,26 milijuna kuna kako bi 20. obljetnicu ove kulturne manifestacije obilježio što kvalitetnijim programom, unatoč poteškoćama prouzrokovanim pandemijom.

Otvorenje ovogodišnjeg OLJK-a je u ponedjeljak, 29. lipnja u 21 sat kada će na Trgu Vatroslava Lisinskog biti prikazan dokumentarni film '20 godina Osječkog ljeta kulture' redatelja Borisa Šepera, nakon čega slijedi koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

'Program je koncipiran tako da svatko može pronaći nešto za sebe, tu su premijere, gostujuće predstave, koncerti, izložbe, a ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koji uz predstave puna tri dana mogu uživati na Festivalu slikovnice 'Čuvari priča' u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice', rekla je Gamoš.

27.06.2020.

© CroExpress 2020.