home
Foto: Ruža Studer-Babić

Foto: Ruža Studer-Babić

(VIDEO) OČUVANJE HRVATSKOG IDENTITETA U AUSTRIJI Održan 73. bal gradišćanskih Hrvata u Beču

Pogledajte dio atmosfere bala koji se održava u organizaciji Hrvatskog centra u Beču.

Autor: Hina/CroExpress

Više od 1300 gostiju okupila je za vikend tradicionalna i svečana priredba - 73. bal gradišćanskih Hrvata koji se održao u bečkom hotelu Schoenbrunn.

'Austrija i Hrvatska su tradicionalno prijateljske države, imamo zajedničke interese i jako dobru suradnju. Hrvatska je važna članica EU-a i aktualna predsjedateljica Vijećem Europske unije što jako dobro radi i na tome joj čestitam', poručio je austrijski ministar financija Gernot Bluemel s obzirom na to da se bal ove godine održao u znaku predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije i 25. obljetnice pristupa Austrije EU-u.

Na balu je bio i novi hrvatski veleposlanik u Austriji Danijel Glunčić, a zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Dario Magdić rekao je da je bal prigoda za 'dogovore o budućoj suradnji, te iskazuje zahvalnost i poštovanje tradiciji, kulturi i običajima koje su gradišćanski Hrvati očuvali skoro pet stoljeća u Austriji'.

U nastavku pogledajte dio atmosfere 73. bala gradišćanskih Hrvata koji se održava u organizaciji Hrvatskog centra u Beču.

20.01.2020.

Br. pregleda: 2362

© CroExpress 2020.