home
Foto: Hina

Foto: Hina

NA 54. VINKOVAČKIM JESENIMA Predstavlja se 35 kulturno-umjetničkih društava (KUD) iz Hrvatske i dijaspore

Iseljenici, šaljite nam fotografije.

Autor: CroExpress/Hina

Priredbu je otvorio KUD 'Slavko Janković' iz Šiškovaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je pravo predstavljanja županije na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora izborio kao pobjednik prošlogodišnjih Folklornih večeri – manifestacije u sklopu Vinkovačkih jeseni na kojoj se redovito predstavlja više od 50 vukovarsko-srijemskih KUD-ova, a čije nastupe prati i ocjenjuje stručni žiri.

Nakon Šiškovčana, dio svoje tradicije i folklornog nasljeđa prikazalo je još 12 KUD-ova iz 11 hrvatskih županije te mostarsko Hrvatsko kulturno umjetničko društvo 'Rodoć' u Bosni i Hercegovini.

Danas, pod šatorom Vinkovačkih jeseni u podne se na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora predstavlja još sedam folklornih skupina, a uvečer daljnjih 14 KUD-ova čijim će nastupima biti i zatvorene ovogodišnje 54. Vinkovačke jeseni.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora revijalnog je, a ne natjecateljskog karaktera no na njoj pravo nastupa stječu KUD-ovi i folklorne skupine koje su svojim programima pobijedile na županijskim ili regionalnim natjecanjima. Uz njih, na poziv organizatora Vinkovačkih jeseni, na Državnoj smotri nastupaju i KUD-ovi iz dijaspore.

22.09.2019.

Br. pregleda: 2503

© CroExpress 2020.