home
Foto: Hina

Foto: Hina

BAŠTINA, OBIČAJI, TRADICIJA Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije uvod u 54. Vinkovačke jeseni

Pod velikim šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima u petak navečer je svečano otvorena Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije, kojom su počele i uvodne manifestacije 54. Vinkovačkih jeseni koje se održavaju do 13. do 22. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Autor: CroExpress/Hina

Tijekom pet folklornih večeri nastupit će 50 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina s područja Vukovarsko-srijemske županije. O deset najboljih KUD-ova odlučivat će prosudbena komisija, a izabrane skupine predstavljat će županiju na smotrama folklora širom Hrvatske.

Otvarajući županijsku Smotru folklora predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić poželio je dobrodošlicu svima koji u Vinkovce dolaze uživati u hrvatskoj tradicijskoj baštini.

“Hvala svima, u prvom redu KUD-ovima, i to do neba, što čuvaju ljepotu narodne baštine. To nije tradicijska kultura- kod nas je to nacionalna kultura koja se živi svakodnevno", rekao je Matić.

Posjetitelje je pozdravio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je također KUD-ovima zahvalio na predanom, volonterskom radu i istaknuo d abez njih ne bi bilo ni Vinkovačkih jeseni.

Na prvoj večeri Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije nastupit će KUD-ovi iz Rokovaca-Andrijaševaca, Drenovaca, Cerića, Korođa, Đeletovaca, Bošnjaka, Rajevog Sela, Prkovaca i Starih Jankovaca.

13.09.2019.

Br. pregleda: 2472

© CroExpress 2020.