home
Foto: SDU za HiRH

Foto: SDU za HiRH

KULTURNA RUTA NIKOLA TESLA Prva europska kulturna ruta s polazištem iz Hrvatske

Kulturne rute Europe projekt su Vijeća Europe s ciljem povezivanja europskog naslijeđa, vrijednosti i kulture s posebnim naglaskom na programima za mlade.

Autor: CroExpress

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prepoznao je važnost Nikole Tesle kao jednog od najpoznatijih hrvatskih iseljenika i europskih i svjetskih znanstvenika, prihvatio je partnerstvo u projektu Kulturna ruta 'Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla' te je 2. rujna državni tajnik Zvonko Milas, u prisustvu predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo' mr. sc. Dijane Katica, potpisao Povelju o suradnji na projektu Mreža Nikola Tesla.

Potpisnici ove Povelje su brojne relevantne institucije, od državne uprave, područne i lokalne samouprave, sustava turističkih zajednica, znanstvenih, stručnih i kulturnih institucija, udruga te ostalih.

Kulturne rute Europe projekt su Vijeća Europe s ciljem povezivanja europskog naslijeđa, vrijednosti i kulture s posebnim naglaskom na programima za mlade. Trenutno je certificirano 38 europskih kulturnih ruta od kojih 18 prolazi kroz Republiku Hrvatsku. Ujedno, ovo će biti prva europska kulturna ruta s ishodištem u Republici Hrvatskoj.

Inicijativu ovog međunarodnog projekta u Republici Hrvatskoj pokrenuli su Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute 'Tur Kultur', Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo' i TZ Ličko-senjske županije, uz potporu brojnih partnera i institucija.

S obzirom na veliku važnost europskih kulturnih ruta i njihov potencijal za razvoj gospodarstva, kulture, turizma i društvenih vrijednosti, projekt će dati doprinos promociji Hrvatske i svih zemalja na ruti te omogućiti svakom sudioniku i partneru razvoj i promociju njihovih aktivnosti.

05.09.2019.

Br. pregleda: 1874

© CroExpress 2020.