home
Foto: klapa Sveti Juraj, HRM

Foto: klapa Sveti Juraj, HRM

OBAVJEŠTAVAJU SE ZAINTERESIRANI ZA KLAPSKO PJEVANJE S radom započela prva škola u Beču! Prijave u tijeku

CroExpress/G. Prskalo

Glazbeni institut Musikinstitut Cantus je započeo sa školom klapskog pjevanja i to je prva takva škola koja se organizira u Beču.

Voditeljica ovog projekta je mag. Ana Olić, rodom iz Zadra, a koja već skoro deset godina živi u austrijskoj prijestolnici.

- Bila mi je želja ovako nešto organizirati s obzirom da se cijeli život bavim glazbom, a i dolazim iz kraja u kojem je klapska pjesma melem za dušu – kazala Ana, dodavši kako se veći broj osoba prijavilo za ovu školu, te da je prvi sat prošao izvrsno.

- Moram priznati da ima više žena prijavljenih, ali to ne znači da nećemo formirati i mušku klapu. Iako se sa školom klapskog pjevanja započelo, prijave su i dalje otvorene i svatko je dobrodošao – poručila je Ana, inače direktorica Glazbenog instituta Musikinstitut Cantus, koji se nalazi u 21. bečkom okrugu na adresi Brünnerstraße 78.

Škola klapskog pjevanja trajat će pet mjeseci, odnosno do kraja mjeseca lipnja. Zamišljeno je da se svaki utorak u večernjim satima održava nastava u trajanju od sat i pol. Na kraju će se pokušati organizirati koncert na kojem će novopečeni klapski pjevači pokazati svoje stečeno umijeće.

- Vjerujem kako ćemo održati koncert u Beču, ali i u mome rodnome Zadru, da pokažemo kako i u Austriji ima dobrih klapskih pjevača – kazala je Ana uz smiješak.

Svi zainteresirani za učenje klapskog pjevanja prijave mogu poslati na mail: info@musikinstitutcantus ili putem telefona +43650/6307988

17.02.2020.

Br. pregleda: 1314

© CroExpress 2020.