home
Foto: pixabay

Foto: pixabay

HRVATSKO ZDRAVSTVO U VRHU EUROPE Veliko hvala našim zdravstvenim radnicima i svima ostalima koji ovu krizu čine manje grubom, bolnom i izdržljivijom

CroExpress/Goran Bandov

Iako nam se to nekad ne čini tako, često zbog neodgovornih ljudi na čelu sustava poput bivšeg ministra, koji svojim izjavama izazivaju neugodu ili dugih lista čekanja za neke pretrage, naš zdravstveni sustav, usprkos i unatoč svemu tome, funkcionira vrlo kvalitetno, i to se upravo pokazuje zadnjih dana.

Najnovije analize broja kreveta po bolnicama Europe, kako redovnih, tako i onih na intenzivnoj skrbi, pokazuju kako je Hrvatska u samom vrhu Europe. Daleko od prosjeka, iznad mnogih značajno ekonomski jacih država.

Istovremeno, kvaliteta medicinske izobrazbe u Hrvatskoj od srednje škole do specijalizacija nakon fakulteta izrazito je visoke razine i to uopće nije upitno. I nije slučajno kako su upravo oni među najtraženijim zdravstvenim radnicima na globalnom tržištu.

U krizi, ovoj ili onoj ratnoj, dolazi posebno do izražaja naša sposobnost prilagodbe, iznalaženja rješenja iz naizgled nemogućih situacija, ali i poštivanje protokola i procesa u doba krize.

Samoizolacijom spašavamo sebe, svoje bližnje i u konačnici naše društvo. Budimo odgovorni! Budimo ljudi!

Hvala svim zdravstvenim radnicima i svim ostalim koji ovu krizu čine manje grubom, bolnom i izdržljivijom.


Naravno, nikad ne zaboravite, unatoč i usprkos svemu, ili baš zbog toga, život je lijep.

19.03.2020.

© CroExpress 2020.