home
Foto: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Foto: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

UNUTAR ČLANSTVA HDZ-a PUŠTENA 'FAKE NEWS' Plenković: Očito je druga ekipa shvatila da gubi pa nastoji zbuniti dio birača. To im neće proći

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a rekao je u subotu kako su spremni za sutrašnje unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i upozorio kako je među članstvom počela cirkulirati SMS poruka koja zbunjuje jer se u njoj miješaju kandidati tima 'Odvažno za Hrvatsku' i njihovih oponenata, nešto poput 'fake news'.

CroExpress/Hina

'Spremi smo za unutarstranačke izbore, no, evo, danas se javljaju članovi da je počela cirkulirati SMS poruka gdje se miješaju kandidati našeg tima Odvažno za Hrvatsku i naših oponenata na jedna perfidan način. Očito je ova druga ekipa shvatila da gubi pa nastoje u zadnji tren zbuniti dio birača HDZ-a i miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju', rekao je Plenković i dodao: 'To im neće proći'.

Ustvrdio je da je to još jedna operacija nalik na 'fake news' i dezinformiranje koje imamo i u situaciji s koronavirusom.

Zamoljen za komentar izjave Milijana Brkić, koji se kandidira za dužnost potpredsjednika HDZ-a ispred Opcije za promjene, kako bi volio da svi zajedno čekaju rezultate, Plenković je rekao da je zajedništvo HDZ-a tu, ali da u izborima svatko treba voditi svoju kampanju.

A kampanja tima 'Odvažno za Hrvatsku' je, kako je rekao, konstruktivna, s ozbiljnim programom i ljudima ne kalkuliraju i 'ne čekaju svojih 5 minuta već rade za stranku uvijek i 100 posto'.

Poručio je i da će sutra na izborima sve biti 'umjereno i pristojno'.


'Znam da ćemo pobijediti i bit ćemo skupa kao što smo bili u kampanji i radili dobro za HDZ i Hrvatsku', rekao je Plenković novinarima ispred Vlade RH te istaknuo kako u najužem vodstvu treba biti homogena ekipa koja će reći da HDZ i Hrvatska idu u dobrom smjeru. 'To je najveća razlika između dva tima', zaključio je Plenković.

14.03.2020.

© CroExpress 2020.