home
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

ŠIBENČANIN DOBIO OTKAZ JER NIJE HTIO IĆI U ŽARIŠTE KORONAVIRUSA 'Šef mi je kazao da sam p***a'

Cestovni prijevoz, jedna od najugroženijih branši.

Autor: CroExpress

Šibenskom vozaču, 65-godišnjem Božidaru Omašiću vlasnik tvrtke u kojoj radi putem telefona je dao otkaz, a sve zbog toga što Omašić kao stariji čovjek oslabljenog zdravlja nije htio ići na ukrcaj tereta u Lombardiju, piše Večernji list.

'Moje zdravlje nije baš najbolje, može me ubiti i obična gripa, a kamoli ne koronavirus. Pa i liječnici su mi rekli da se pripazim s obzirom na prirodu posla. Da ne putujem u žarište epidemije', ispričao je Omašić.

Šibenčanin je po nalogu poslodavca iz Trsta trebao krenuti u Lombardiju u malo mjesto pored Bergama gdje ga čeka novi ukrcaj.
Kaže, nazvao je šefa i kazao mu kako ne bih baš želio ići u najveće europsko žarište epidemije, tim više što su baš u tom trenutku počele stizati vijest o sve većem broju umrlih, pustim ulicama, karantenama..., prepričao je Omašić napominjući kako se sve zbilo u nedjelju dok cijela Italija nije bila karantena već samo regije Lombardija i Veneto i neki manji dijelovi na sjeveru. 

Nakon što ga je izvrijeđao, nazvao 'p****, 
i zaprijetio otkazom čim ga vidi, kako preričava 65-godišnji vozač, poslodavac ga je poslao, da ako već ne želi u Lombardiju, u Vicencu.
'Nisam mogao vjerovati da mi to govori, pa Vicenca je u regiji Veneto koja je bila jednako opasno žarište kao i Lombardija. Odbio sam i tu vožnju'.

'Ako sam ja mogao 1991. godine voziti kamione među granatama i bombama onda može i on među tim virusom'

Iz redakcije Večernjeg lista obratili su se i šefu, Josipu Marijanoviću, inače vlasniku tvrtke 'Transport Marijanović d.o.o.' sa sjedištem u Splitu. 
'Znam točno zbog čega me zovete. Taj vozač je lažljivac i kukavica. Ako sam ja mogao 1991. godine voziti kamione među granatama i bombama onda može i on među tim virusom. Može ga biti sram. Ionako mu ugovor ističe brzo pa ću još razmisliti hoću li mu dati otkaz odmah ili pričekati još nekoliko tjedana', kazao je Marijanović.

Cijeli slučaj komentirao je i Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata vozača. On je potvrdio kako ovi slučajevi u posljednjih mjesec dana, otkako je koronavirus na vrhuncu, nisu rijetkost. Dodao je kako je cestovni prijevoz jedna od najugroženijih branši otkad se pojavila epidemija, a kriteriji koji stižu od Stožera za civilnu zaštitu su oprečni, rastezljivi i apstraktni.
'Što konkretno znači naputak Davora Božinovića koji sugerira Hrvatima da izbjegavaju putovati u žarišta epidemija. To ne znači apsolutno ništa. To je najobičniji naputak, dakle ne radi se o uredbi vlade, propisanoj mjeri ili nekom zakonu. Njegov naputak pogotovo ništa ne znači za vozače i prijevoznike koji bi apstinencijom od posla izgubili ugovore od kojih žive, isplaćuju ljude i uzdržavaju kamione, tada će prijevoznici iz siromašnijih zemalja poput Rumunjske i Bugarske jedva dočekati uletjeti na taj teren bez obzira na zdravstvene posljedice', zaključuje Gočin uz opasku kako bi trebala postojati nekakva regulativa i kriteriji na razini EU jer je sve skupa postalo žalosno. 

11.03.2020.

Br. pregleda: 3032

© CroExpress 2020.