home
foto: pixabay

foto: pixabay

DEVETI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ Zaražen vozač iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije, smješten je u bolnicu

Stožer civilne zaštite RH danas je najavio da će, ako se situacija u Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.

Autor: CroExpress

Iz klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu potvrđena je još jedna zaražena osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj devet oboljelih.
Riječ je o vozaču iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije. Stožer civilne zaštite RH danas je najavio da će, ako se situacija u Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.

"Od poslodavaca zahtijevamo da se strogo pridržavaju mjera koje su trenutno na snazi, jer ukoliko se nastavi trend s epidemiološkom situacijom u Italiji razmotrit će se i odlučiti o uvođenju paketa preventivnih mjera u kojim će se, između ostalih, propisati samoizolacija za sve osobe koje se u Hrvatsku vraćaju iz zahvaćenih područja", napomenula je voditeljica Stožera Maja Grba Bujević.

Varaždinsku bolnicu gdje se trenutno nalazi deveti oboljeli u Hrvatskoj tijekom dana će posjetiti ministar zdravstva Vili Beroš.

03.03.2020.

© CroExpress 2020.