home
foto: pixabay

foto: pixabay

KORONAVIRUS SVE BLIŽE HRVATSKOJ Ministarstvo će izdati nove upute za postupanje prema građanima koji u Hrvatsku dolaze iz Italije

Autor: Vlada RH/CroExpress

Ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u Dnevniku Nove TV potvrdio je da su negativna testiranja osmogodišnje djevojčice koja je zbog sumnje u koronavirus smještena u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Dodao je da će Ministarstvo zdravstva izdati i nove upute za postupanje prema građanima koji u Hrvatsku dolaze iz Italije."Uvođenje talijanske karantene za Hrvatsku znači manju opasnost, s obzirom na to da se ograničava kretanje građana. Imamo osnovu za uvođenje zdravstvenog nadzora sa ili bez ograničavanja kretanja i karantene za osobe koje su bile u žarištu ili u kontaktu sa zaraženima. Danas ćemo dati nove upute za postupanje prema onima koji dolaze iz Italije", rekao je ministar.

Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju. Podsjetimo, u Italiji je u samo nekoliko posljednji dana otkriveno 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na kruzeru Diamond Princess, koji je od početka veljače u karanteni u japanskoj luci Yokohama, još uvijek se nalazi četvero Hrvata. Ministar zdravstva kaže da oni kruzer mogu napustiti tek nakon odluke japanskih vlasti.

24.02.2020.

Br. pregleda: 1161

© CroExpress 2020.