home
ilustracija, pixabay, Dragan Tomić

ilustracija, pixabay, Dragan Tomić

KORONAVIRUS SE VRATIO U MOSTAR NAKON 40 DANA Jurica Arapović: 'Ozbiljno se razmatra proglašenje epidemije COVID-19 u Federaciji BiH'

Nakon testiranja 55 osoba na koronavirus u protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru jedan je nalaz bio je pozitivan, javlja Hina.

CroExpress

'Radi se o muškarcu rođenom 1989. godine s prebivalištem u Mostaru', rekao je glasnogovornik Kriznog stožera HNŽ-a Pero Pavlović. Dodao je kako se ovaj 31-godišnjak nalazi u kućnoj izolaciji i ima blage simptome bolesti. On je prva pozitivna osoba na testiranju na koronavirus nakon punih 40 dana.

Pavlović je pojasnio kako su epidemiološka služba informirala sve osobe s kojima je kontaktirala inficirana osoba s novim koronavirusom koji uzrokuje bolest covid-19.

Pozvao je građane da s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa poštuju mjere i upute epidemiologa o držanju fizičke udaljenosti, nošenju maski i pojačanoj higijeni.

U županiji čije je sjedište u Mostaru od posljedica zaraze koronavirusa ukupno je bilo zaraženo 258 osoba, a 13 je preminulo. Područje ove županije je nakon banjolučke regije je bilo među najviše pogođenim zarazom u BiH. U BiH je u posljednja 24 sata otkriveno 49 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula od posljedica ove bolesti.

Epidemiološka situacija na prostoru cijele BiH usložnjava se povećanjem broja novih žarišta, posljednji podaci s terena pokazuju da je virus COVID-19 još uvijek aktivan.

S obzirom na zadnjih dana povećan broj slučajeva pozitivnih na koronavirus u više županija u Federaciji BiH, govori za Bljesak.info infektolog prof. dr. Jurica Arapović, ozbiljno će se razmotriti administrativna mjera tj. proglašenje epidemije COVID-19 u ovom dijelu države.

13.06.2020.

Br. pregleda: 1897

© CroExpress 2020.