home
Foto: screenshot/youtube

Foto: screenshot/youtube

(VIDEO) INCIDENT NA OBLJETNICI NA KUPRESU Ljutiti hrvatski branitelj prekinuo govor generala Sopte

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa zabilježen je incident.

Autor: CroExpress/fra Mario Knezović

Kupres. Kažu dogodio se incident? Ni u kojem slučaju ne bih vapaj, krik, jauk, prigovor ili kako god hoćete, hrvatskoga branitelja nazvao incidentom. Incident je stanje u društvu i nepravda. Očito je tom branitelju, kao i mnogima, ne samo kap nego more prelilo čašu.

Hrabro je, a takav i jest i treba biti hrvatski branitelj, ustao i izgovorio ono što smatra važnim. Neki će opet reći nije bio trenutak i vrijeme za to. Ta bi kritika imala mjesta da postoji drugi način gdje bi čovjek iznio svoju muku.

Pitajmo se: Gdje će je, kome i kada iznijeti? Medija pravih nemamo, okruglih stolova bez 'fige u džepu' nemamo, kvalitetnih javnih rasprava nemamo, političke elite su bešćutne i nedodirljive itd. Na matrici straha se cenzura, kao i autocenzura, ustoličile na sve strane.

Spomen na poginule i pokojne branitelje trajno trebamo njegovati, ali trebamo brinuti da i živući heroji i branitelji ne umiru što od srama, što od nemoći pred sustavom koji ne razumije ili ne želi razumjeti njihovu bol.

Ponosni Kupres je oslobođen, ali na njemu, kao i u drugim hrvatskim krajevima, pravo žito još nije posijano! Duša, duša me boli i srce mi tuga razdire kad čujem činjenicu, kako starozavjetni Sirah to izreče: 'ratnik stari u bijedi'. Hajmo nakon ovoga mućnuti glavom, drmnuti pozaspalim srcem kako bi ovaj napaćeni narod bio očuvan i dostojanstven.

Bože daj slobode, ljubavi i pravde!

04.11.2019.

Br. pregleda: 2874

© CroExpress 2020.