home
foto: pixabay

foto: pixabay

POTVRĐEN OSMI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ Novooboljeli je imao bliski kontakt sa zaraženom osobom iz Rijeke

S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj generalnih zabrana javnih okupljanja i dalje nema.

Autor: CroExpress

Iz klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih. Prema priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke.


Zadaća Stožera civilne zaštite RH je da, u situaciji kada je Svjetska zdravstvena organizacija podigla globalni rizik na vrlo visok, učini sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitili stanovništvo, a poglavito kroz onemogućavanje širenja virusa i kroz prekid lanca infekcije putem kontrole dolazaka u zemlju. Kako bi se što bolje spriječilo širenje novog koronavirusa unutar RH svi građani moraju biti dobro informirani o simptomima bolesti i pravilnom postupanju.

Važno je napomenuti da je Hrvatska sigurna turistička destinacija koja ima dobro organiziran sustav zdravstvene zaštite te osigurava sigurnost svih građana i turista koji se nalaze u Hrvatskoj. Dolazak putnika u Hrvatsku nije ograničen te se turistički promet može i dalje nesmetano odvijati, navode u obraćanju ministar zdravstva i ministar turizma RH.


S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj generalnih zabrana javnih okupljanja i dalje nema.

02.03.2020.

Br. pregleda: 1140

© CroExpress 2020.