Unazad šest mjeseci volontirao je u tri različite organizacije. Prvo je volontirao u školi gdje je podučavao engleski jezik, a onda je prikupljao donacije za izgradnju nove škole. Volontirao je i u sirotištu te u najvećem gradu Tanzanije, Dar-es-Salaamu. Tamo je radio s djecom s poteškoćama u razvoju. 

Roman Malečić ima samo 20 godina, a već 6 mjeseci u Tanzaniji brine o siromašnoj djeci. Uči ih matematiku i engleski, s njima je proslavio i Božić.

Za RTL Direkt ovaj mladi Hvaranin ispričao je kako je preko crowdfundinga skupio novac za izgradnju nove škole!

“Prvobitni plan je bio da ovdje ostanem dva mjeseca, međutim prošlo je laganih šest. Još uvijek sam tu, još uvijek sam u Tanzaniji. Oprosti, mama”, rekao je 20-godišnji Romano.

Unazad šest mjeseci volontirao je u tri različite organizacije. Prvo je volontirao u školi gdje je podučavao engleski jezik, a onda je prikupljao donacije za izgradnju nove škole.

“Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su uplatili jer skupljeno je i više nego dovoljno. Škola se gradi”, ispričao je.

Volontirao je i u sirotištu te u najvećem gradu Tanzanije, Dar-es-Salaamu. Tamo je radio s djecom s poteškoćama u razvoju. 

Iz Hrvatske mu, kaže, nedostaje majčina hrana jer se u Tanzaniji prehrana svodi na ugljikohidrate. Bilo mu se teško naviknuti i na pozornost koju je dobivao, a otkrio je i kakav je život tamo. 

“Budući da mi živimo u opasnom dijelu grada Arushe, poslije devet sati kada padne mrak ne možemo izlaziti iz kuće. Nije sigurno za lokalne ljude, a kamoli za mene kao bijelca”, rekao je Hvaranin. 


Autor: CroExpress Datum objave: 30.04.2021.