“Ostanimo odgovorni, cijepimo se i očuvajmo turističku sezonu”, poručio je Beroš.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Twitteru da je “Hrvatska najsigurnija turistička destinacija” te pozvao građane na cijepljenje kako bi zadržali taj status.

“U usporedbi s konkurentskim perjanicama turizma EU, Hrvatska je najsigurnija turistička destinacija. Zadržimo taj status! Trebamo li bolji motiv za cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera? Ostanimo odgovorni, cijepimo se i očuvajmo turističku sezonu”, napisao je Beroš.

Podsjetimo, Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu koronakartu Europske unije. Što se Hrvatske tiče, situacija se nije puno promijenila i ona je i dalje u narančastom, no epidemiološko se stanje u nekim drugim zemljama pogoršalo.

Hrvatska obala od prošlog tjedna nije označena zelenom bojom na koronakarti Europske unije. Cijela jadranska Hrvatska stavljena je prošli tjedan u narančasto.

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je uvođenje novih mjera koje će se odnositi na Jadransku regiju, a koje bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 22.07.2021.