U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4233, objavio je jutros Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ministar Beroš oglasio se na Facebooku:

– Danas je broj zaraženih prešao granicu od tisuću. To je ozbiljan znak za uzbunu svih nas. Virus je ušao u bolnički sustav, kuca na vrata domova za starije osobe, ozbiljno prijeti na sve strane. Ne uzmemo li svi zajedno stvari u svoje ruke na korak smo da prijeđemo Rubikon! Javni bolnički sustav funkcionira, istina pod silnim pritiscima, ali liječnici i zdravstveno osoblje danonoćno brine o svima kojima je potrebna pomoć.

No, ne zavaramo se da sve možemo mi sami bez odgovornog ponašanja svakog građanina naše zemlje. Odustanemo li sada od zajedništva, prepustit ćemo korona virusu da upravlja našim životima. Zato, svi zajedno učinimo ono što je najbolje za zdravlje nacije i svakog pojedinačno! I dalje vjerujem u onu snagu, zajedništvo i odgovornost kakvu smo pokazali proljetos, napisao je ministar Beroš na svom profilu na Facebooku.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 16.10.2020.