Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas najavio je u četvrtak nastavak potpore projektima u Novom Travniku i središnjoj Bosni kako bi se osigurao opstanak tamošnjih Hrvata, a napose mladih ljudi. 

“U suradnji s vlastima pokušat ćemo realizirati projekte. Sve što je prioritet mi ćemo prihvatiti i u skladu s mogućnostima Republike Hrvatske pokušati realizirati kako bi Novi Travnik bio ugodno mjesto za život”, rekao jer Milas nakon susreta s načelnikom Novog Travnika Stjepanom Dujom

Pritom je državni tajnik istaknuo da je ključno zadržati mlade ljude na području Središnje Bosne. 

“Fokus treba biti na mladima, kako bi shvatili da i ovdje ima života, da je i ovdje život dobar te pogodan za sve”, kazao je Milas u izjavi za medije. 

Načelnik Novog Travnika istaknuo je kako je jedan od važnijih projekata za ovu općinu osposobljavanje poslovne zone, a jednim od glavnih problema ocijenio je upravo odlazak mladih ljudi u zapadnu Europu. Po njegovim riječima Vlada Republike Hrvatske je u posljednjih šest godina izdvojila oko pet milijuna kuna pomoći projektima u Novome Travniku

Uz pomoć Vlade RH gradi se zgrada srednje škole i područna ambulanta, a tim novcem izgrađen je tamošnji dječji vrtić. 

Državni tajnik Zvonko Milas održao je danas sastanak s načelnikom Općine Novi Travnik g. Stjepanom Dujo te su zajedno obišli projekte sufinancirane sredstvima Vlada Republike Hrvatske.

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeČetvrtak, 10. lipnja 2021.

U Općini Vitez državni tajnik Zvonko Milas susreo se s općinskim načelnikom g. Borisom Marjanovićem. Nakon sastanka s načelnikom općine, državni tajnik Milas posjetio je HKD Napredak i župu sv. Jurja.

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeČetvrtak, 10. lipnja 2021.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 10.06.2021.