PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.08.2019
tekst
tekst

Kultura

Stuttgart: 'Gastarbajteri na godišnjem'

Sve smiješne situacije glumci naglašavaju mimikama  gestama (foto: Zlatko Duzbaba)

Sve smiješne situacije glumci naglašavaju mimikama gestama (foto: Zlatko Duzbaba)

Autorski projekt Gordane Bećirović, već je peti u nizu vrlo uspješnih komedija amaterskog kazališta Putujuća scena, koje je počelo s radom prije skoro jednog desetljeća u Stuttgartu.

Br. pregleda: 2074

Autor: Sanja Čelig

Predstava 'Gastarbajteri na godišnjem' uspjela je ostvariti svoj cilj - zabaviti i nasmijati publiku. Odlična komedija poput ove unosi u stvarnost malo optimizma, veselja i želje za promjenom jer stvarnost nikada ne treba shvatiti do kraja ozbiljno.

Nije potrebno nikoga isticati, no valja napomenuti da je jedan glumac posegnuo za promjenom boje glasa i naglaska, kako bi odigrao i nekoliko likova u predstavi.

Svakako treba istaknuti odličan glazbeni izbor, koji je prati predstavu i uvodi gledatelja u novu scenu. Odabrani glazbeni brojevi osim što popunjavaju pauzu, utječu i na međusobno prožimanje glumaca i gledališta, te nerjetki i zapjevaju.

U predstavama se odlično isprepliću tri različite obitelji, svaka sa svojim brigama i problemima. Tako nas radnja vodi u Dalmaciju, Böbblingen, Slavoniju, Stuttgart i Bosnu.

Smijali smo se tako poznatoj sceni nezadovoljstva izborom zeta, nenadanom puničinom vjenčanju, usidjeličkoj svakodnevnici. Sve smiješne situacije glumci naglašavaju mimikama i gestama, te tako još više dolazi do izražaja ljudsko shvaćanje morala, odnosno nemorala.

04.08.2014.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.