PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Kultura

U MATICI ISELJENIKA U ZAGREBU Predstavljena knjiga Stjepana Asića 'Vapaj iz daljine, Hrvati (Zapadne) Australije, 1976-2016'

Foto: hrvatiizvanrh

Foto: hrvatiizvanrh

U Hrvatskoj matici iseljenika svečano je predstavljena knjiga pod naslovom 'Vapaj iz daljine, Hrvati (Zapadne) Australije, 1976. - 2016.' autora gospodarstvenika i političara Stjepana Asića.

Br. pregleda: 2316

Autor: CroExpress

Uz zamjenika ravnatelja Matice dr. sc. Ivana Tepeša, knjigu je predstavila recenzentica dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, u ime nakladnika Despot Infinitusa glavni urednik Zvonimir Despot i autor.

Promociji su nazočili i državni tajnik Zvonko Milas, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predstavnici ministarstava i znanstvenici s Hrvatskih studija, bivši hrvatski diplomati i povratnici iz Australije te predsjednik UO HMI-ja Milan Kovač.

- Ova knjiga autobiografskog karaktera spomen je svim Hrvatima koje je sudbina odvela u bilo koji kutak svijeta, koji su u sebi nosili i čuvali ideju Hrvatske, bez obzira na izazove i teškoće nametnute zbog daljine i različitosti zemalja u kojima su živjeli. Svi oni su oduvijek čuvali i očuvali hrvatski kulturu, jezik, identitet i, prije svega, san o slobodnoj Hrvatskoj. Važno je u kulturnoj javnosti očuvati tu našu prepoznatljivost i nasljeđe onoga što je prethodilo stvaranju Republike Hrvatske i to, prije svega, treba biti putokaz generacijama koje dolaze kako bi mogle dati svoj doprinos i nadograđivati današnju suverenu i realiziranu Hrvatsku državu kako bi dobila još bolju i snažniju dimenziju na dobrobit svih Hrvata gdje god živjeli, izjavio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske na predstavljanju knjige 'Vapaj iz daljine, Hrvati (Zapadne) Australije, 1976-2016' autora gospodarstvenika i političara Stjepana Asića.

04.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.