Autor: CroExpress

Hrvatska turistička zajednica u središtu Münchena, u prestižnom prostoru galerije Kunsthalle svečano je, pred brojnim uglednim gostima, partnerima, osobama iz javnog i kulturnog života te novinarima iz 20 njemačkih medijskih kuća, otvorila veliku izložbu fotografija pod nazivom ‘Hrvatska puna svjetla i boja’.

Ljepote Hrvatske predstavljene su kroz fotografije hrvatskih renomiranih fotografa koje prikazuju hrvatsku kulturnu baštinu i prirodne ljepote, a posjetitelji će ih moći vidjeti sve do 23. veljače 2020. godine. 

O2eEwHV.jpg

‘Čast nam je predstaviti sve ljepote Hrvatske kroz vrhunske fotografije naših umjetnika u prostorijama jedne od najposjećenijih galerija u Njemačkoj. Ovo je sjajna prilika za promociju Hrvatske u srcu Münchena, a cijela priča dobiva još veći značaj kad znamo da je Njemačka najvažnije emitivno tržište za hrvatski turizam s kojeg u ovoj godini ostvarujemo rast od 4 posto. Najveći turistički promet ostvarujemo upravo iz južnih pokrajina te sam siguran da će velik broj Nijemaca, ali i njihovih gostiju iz cijeloga svijeta, posjetiti ovu izložbu’, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Izložene fotografije potpisuju renomirani hrvatski fotografi poput Ive Pervana, Davora Rostuhara, Zorana Jelače, Ive Biočine, Aleksandra Gospića i drugih. Oni su svojom kamerom zabilježili prirodnu raznolikost i živopisnu kulturu Hrvatske pa se na fotografijama mogu pronaći motvi naših gradova, otoka, dvoraca, katedrala, nacionalnih parkova i parkova prirode, ali i naših autohtonih specifčnosti poput Sinjske alke, lipicanera, klapske pjesme inarodne nošnje.

SxUUhTo.jpg

‘Ponosni smo na uspješnu suradnju Kunsthallea i Ispostave HTZ-a u Münchenu koja je rezultirala izložbom fotografija koja je dio vreve božićnog sajma u Münchenu, kojeg će ove godine posjetiti preko 3 milijuna gostiju iz cijeloga svijeta.
Prva pop-up izložba jedne destinacije u Kunsthalleu koncipirana je kao ostakljena izložba vidljiva za prolaznike izvana, a prezentirana je hrvatska kulturna baština s Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture 2020., ali i hrvatska netaknuta priroda koja je naša velika prednost’, poručila je Voditeljica ureda Ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.

Galerija Kunsthalle u Münchenu nalazi se na frekventnoj Theatiner ulici koja povezuje dva najvažnija minhenska trga Marien i Odeonplatz te broji više od 300 tisuća posjetitelja godišnje. Sinoćnje otvorenje izložbe održalo se usporedno s paljenjem lampica na MarienPlatzu, odnosno otvaranjem božićnog sajma u Münchenu pa se s punim pravom može reći da je Hrvatska dobila izvanrednu pozornicu u centru bavarskog adventskog događanja.

Inače, Njemačka se tradicionalno nalazi na prvom mjestu po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Hrvatskoj, a prema podacima sustava eVisitor u dosadašnjem dijelu godine s ovogje tržišta ostvareno gotovo 3 milijuna dolazaka i više od 21 milijun noćenja.

Datum objave: 28.11.2019.