Autor: CroExpress/Hina

Tijekom pet folklornih večeri nastupit će 50 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina s područja Vukovarsko-srijemske županije. O deset najboljih KUD-ova odlučivat će prosudbena komisija, a izabrane skupine predstavljat će županiju na smotrama folklora širom Hrvatske.
Otvarajući županijsku Smotru folklora predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić poželio je dobrodošlicu svima koji u Vinkovce dolaze uživati u hrvatskoj tradicijskoj baštini.

“Hvala svima, u prvom redu KUD-ovima, i to do neba, što čuvaju ljepotu narodne baštine. To nije tradicijska kultura- kod nas je to nacionalna kultura koja se živi svakodnevno”, rekao je Matić.

Posjetitelje je pozdravio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je također KUD-ovima zahvalio na predanom, volonterskom radu i istaknuo d abez njih ne bi bilo ni Vinkovačkih jeseni.

Na prvoj večeri Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije nastupit će KUD-ovi iz Rokovaca-Andrijaševaca, Drenovaca, Cerića, Korođa, Đeletovaca, Bošnjaka, Rajevog Sela, Prkovaca i Starih Jankovaca.

Datum objave: 13.09.2019.