Autor: CroExpress

Polovicom mjeseca kolovoza 2019. godine, izišle su iz tiskare’Denona’ d.o.o., Zagreb, tri knjige dr. Vinka Kraljevića, s naslovima: Dosluh neba i zemlje, Međusobna dozivanja i susreti
u svemiru i Usmjerenost blistavoj budućnosti.
Dušobrižnik dr. don Vinko Kraljević, salezijanac djeluje u HKM Mittelbaden u njemačkom gradu Karlsruheu.

Sve tri knjige imaju isti podnaslov Tragom biblijskih riječi liturgijske godine: A, B i C.

Tekstovi su višenamjenski. Oni se mogu koristiti za propovijedi, predavanja, kateheze, meditacije, molitvu.
U svim trima knigama isti su: predgovori, uvodi, sažetci, recenzije/osvrti.

‘Svaka je knjiga međusobno raznolika. Svaka je za sebe čvrsta građevina, sagrađena na stijeni. A sve zajedno  tvore skladnu cjelinu, trobrodnu duhovnu baziliku punu vjere, nade i ljubavi. One se tematski, sadržajno i argumentacijski dopunjuju. Na promišljen, jednostavan, nenametljiv način nudi nam se odgovor na egzistencijalna čovjekova pitanja.

Moglo bi se reći: pouzdan Božji odgovor na vječna čovjekova pitanja. Tekstovi knjiga su veoma otvoreni. Nadahnjuju put nade u pobjedu dobra. Nude velike mogućnosti pozitivna razmišljanja i široke primjene. Iz naslova knjiga naslućuje se trajni razgovor neba i zemlje – Boga i čovječanstva, zemlje i neba – čovječanstva i Boga. Oba dozivatelja čeznu za međusobnim približavanjima i susretima.

U tekstovima je prisutna snaga spoznaje i htijenja za oslobođenjem od svih zlih sila koje ugrožavaju sretan život svijeta i čovječanstva: od prvog do novog stvaranja neba i zemlje, od prvog čovjeka – Adama, do novog čovjeka – Isusa Krista, početnika novog čovječanstva. Neutažive su gladi i žeđi čovječanstva za blistavom budućnosti: uključiti se u zajedništvo novoga, potpuno osmišljena života s objavljenim Bogom Biblije. Sve dotle će trajati međusobni doslusi, dozivanja i traženja u svemiru.’ (preuzeto iz sažetka)






Datum objave: 07.09.2019.