Autor: CroExpress/Hina

U povodu 50. obljetnice požeškog Festivala Zlatne žice Slavonije predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je u nedjelju tom festivalu Povelju RH za doprinos očuvanju slavonskog glazbenog izričaja, kulture, tradicije i baštine.

‘Čast mi je Festivalu dodijeliti Povelju za sve ono što su organizatori, izvođači i svi ostali učinili kako bi on trajao već 50 godina’, rekla je Grabar Kitarović uručujući na Festivalu Povelju požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću.

Sve te pjesme nezaobilazni su dio svakoga slavlja i proslave i pjevamo ih, kazala je, kad se veselimo, ali i kada smo tužni kako bismo razveselili dušu. 
‘U prekrasnoj Požegi na 50. obljetnici Festivala Zlatne žice Slavonije koji je postao dijelom Aurea festa večeras ćemo, u sklopu retrospektive prošlih pola stoljeća koji su najavljivali zlatnu jesen u ovoj Zlatnoj dolini, čuti ono najbolje od Festivala’, rekla je predsjednica Grabar Kitarović dodajući da je on zaslužan za promociju tamburice, slavonske pjesme, ali i slavonske duše.

Požega od 29. kolovoza do 1. rujna obilježava 50. obljetnicu požeškog festivala ‘Zlatne žice Slavonije’. Ovogodišnji Aurea fest, uz prethodne večeri popularne glazbe i tamburašku večer, kulminaciju ima u večeri retrospektive podsjećanjem na najveće uspješnice od 1969. godine do danas.

Datum objave: 02.09.2019.