PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.12.2019
tekst
tekst

Kultura

SUBOTICA Dodijeljena priznanja Hrvatima u Bačkoj

Foto: ika.hr

Foto: ika.hr

Tradicionalna književna večer uoči središnje proslave Dužijance.

Br. pregleda: 1088

Autor: CroExpress/Ika

U organizaciji Katoličkog društva 'Ivan Antunović', jučer je u svečanoj dvorani HKC 'Bunjevačko kolo' u Subotici održana tradicionalna književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2019., koju Katoličko društvo također slavi kao svoj dan

Književna večer bila je posvećena 25. obljetnici djelovanja zbora Collegium Musicum Catholicum. Na početku večeri brojne posjetitelje pozdravio je vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjednik Katoličkog društva 'Ivan Antunović'. 

Uslijedilo je izlaganje Miroslava Stantića o Đuri Arnoldu, priređivaču prve pjesmarice bačkih Hrvata, točnije Pismenika iz 1819. koji je tiskan u Osijeku prije 200 godina. Zatim je profesorica glazbe Emina Tikvicki govorila o povijesti zbora. 

Tijekom večeri vlč. Radak dodijelio je nagrade 'Ivan Antunović' za iznimne zasluge u njegovanju i očuvanju kulture, povijesti i duhovnosti Hrvata u Bačkoj te promicanju kršćanskih vrijednosti. Josip Dumendžić Meštar dobitnik je priznanja kao pojedinac, duhovni projekt mladih na subotičkim župama – Oratorij primio je nagradu koja se dodjeljuje udruzi, a priznanje za brojnu obitelj pripala je obitelji Marine i Ivana Piukovića

Katoličko društvo 'Ivan Antunović' ujedno je izrazilo zahvalnost za trud i doprinos svima koji su uključeni u ovu inicijativu, nadajući se da će dodijeljena priznanja biti poticaj i nadahnuće u daljnjem radu. Na kraju sadržajne večeri voditeljica Lucija Ivanković Radaković pozvala je sve prisutne na sudjelovanje u programu Dužijance 2019. koji slijedi u narednim danima.

09.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.