PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.12.2019
tekst
tekst

Kultura

U ZADRU POČELA LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG FOLKORA Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini (BiH)

Foto: Facebook/HMI

Foto: Facebook/HMI

Voditeljica projekta je mr. sc. Snježana Jurišić.

Br. pregleda: 1189

Autor: CroExpess/HMI

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala.

PROGRAM: narodni plesovi, glazba i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema.


Od 1. do 12. kolovoza, predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

Programski voditelj ŠHF jest prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju. Uz njega voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.


03.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.