Autor: CroExpress

U Melbourneu je u subotu, 4. svibnja, održana proslava povodom 26. godišnjice postojanja Folklornog ansambla ‘Hrvatska Zora’ Melbourne.
Proslava je započela Svetom misom, nakon čega je održan kulturni program tijekom kojeg su svoj repertoar plesova predstavili svi uzrasti ‘Hrvatske zore’.
U ime svih članova folklorne skupine, predsjednica Andrijana Dorinko zahvalila je svima na sudjelovanju u programu:

‘Hvala od srca svima koji su došli proslaviti dvadeset i šestu godišnjicu djelovanja Hrvatske Zore i od sveg srca hvala za vašu podršku za sve ove godine. Željela bih zahvaliti i odboru Hrvatske Zore. Ovdje radi tim ljudi koji su odani našem ansamblu, i koji su bezbroj sati i truda uložili da bi nam ova večer bila uspješna i nezaboravna.
Hvala našim plesnim i muzičkim voditeljima: Robertu Pavliću, Berislavu Vidakoviću, Emmi Šestan i Bianci Jovici. Vaš veliki trud za zadržavanje folklorne tradicije i ljubav prema hrvatskom folkloru i narodnim običajima ovdje u Melbourneu se očitovao ne samo večeras, nego i na svakom nastupu ovih proteklih godina.
Također bih voljela zahvaliti za utrošeno vrijeme i trud svim našim članovima Hrvatske Zore (folklorašima i tamburašima) te njihovim obiteljima, što izuzetno cijenim. Hrvatska Zora ne bi postojala bez vas, i još jednom iz dubine svoga srca zahvaljujem na vašoj podršci.
Stoga vas svim svojim srcem molim, da nastavite dovoditi svoje malene u naš folklorni dom gdje će uz prekrasne plesove i pjesmu naučiti i pokoju hrvatsku riječ, susresti hrvatske prijatelje i naučiti biti ponosni na svoju baštinu.
Mi smo zaista nadareni i volimo našu folklornu obitelj – obitelj ‘Hrvatska Zora’, i nezaboravimo da: Hrvatska Zora za vijeke živjeti mora!
Pogledajte mali dio atmosfere sa proslave iz Melbournea:


Datum objave: 09.05.2019.