Autor: CroExpress
Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart i Baden-Württemberg i ove su se godine neumorno uključile u humanitrani rad, one su tijekom posljednje četiri godine prikupile više od 60.000 eura za potrebite, bolesne, udovice, djecu bez jednog ili oba roditelja, zatvorenike, beskućnike, te za obnovu oštećenih grobova i crkvi diljem BiH i Lijepe naše.
Kao voditelj zabavnog programa ove godine okušao se Marko Vidović, svećenik iz Prijedora, koji sve ove godine podupire rad Kotorvarošana u Njemačkoj.
Među brojnim uzvanicima i gositima bili su i fra Zvonko Tolić i fra Radoslav Tolić, voditelji Hrvatskih katoličkih zajednica Stuttgart Zentrum, Zrinko Jurić, donedavni predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart, i novi dužnosnik Ante Prusina. Nazočio je vlč. Anto Ivić, župnik iz Daruvara, Udruga Kotorvaroških Hrvata iz Zagreba na čelu sa Markom Bilobrkom, Jozom Petrušić, Ivanom Klarić, Igorom Bilobrk, te Markom i Vesnom Julardijom, i mnogi drugi.
Ovom velikom okupljanu pridružili su se i roditelji Matea Kovačića, našeg nogometnog reprezentativca koji trenutno igra za londonski Chelsea, kao i generalni konzul u Stuttgartu Ivan Sablić.
U večernjem programu nastupili su domaća glazbena skupina Unikum, Kristina Ivanović iz Austrije, Robert Bijelić iz Slovenije i folklorna skupina Hrvatski dom Wels.

Ovu seriju fotografija uradio je Željko Cindrić iz Stuttgarta.

Pogledajte!





Datum objave: 06.05.2019.