Ove zime između glavnih gradova Hrvatske i Nizozemske na raspolaganju ćemo imati tri dnevna leta, a kako redovnih letova prema Amsterdamu neće biti iz drugih hrvatskih zračnih luka, većina će putnika iz drugih krajeva Hrvatske presjedati u Zagrebu s domaćih linija dalje na letove KLM-a.

Nizozemska nacionalna aviokompanija KLM Dutch Airlines i u studenom ove godine namjerava prometovati dvaput dnevno između Zagreba i Amsterdama, doznaje Croatian Aviation.

Na liniji između dva spomenuta grada trenutačno prometuju zrakoplovi iz Boeing B737 obitelji, a sve češće kompanija prema Zagrebu šalje verzije 700 koje mogu prihvatiti nešto manji broj putnika, što je i očekivano s obzirom na to da se bližimo samom kraju ljetne sezone.

Ovo je odlična vijest za sve one koji koriste Amsterdam kao transferno čvorište, kao i široku mrežu linija KLM-a prema ostalim odredištima u Europi i svijetu.

Letovi će se u zimskom redu letenja odvijati sa zrakoplovima manjeg kapaciteta, tipa Embraer E175 te E190, kapaciteta 88 odnosno 100 putnika.

Uz dva leta KLM-a, na liniji između Zagreba i Amsterdama u zimskom će redu letenja prometovati i Croatia Airlines koja planira koristiti zrakoplove tipa A319 kapaciteta 144 sjedala. Kompanija će zasigurno mijenjati tip zrakoplova na ovoj liniji sukladno samoj potražnji.

Ove zime između glavnih gradova Hrvatske i Nizozemske na raspolaganju ćemo imati tri dnevna leta, a kako redovnih letova prema Amsterdamu neće biti iz drugih hrvatskih zračnih luka, većina će putnika iz drugih krajeva Hrvatske presjedati u Zagrebu s domaćih linija dalje na letove KLM-a ili Croatia Airlinesa, javlja Croatian Aviation.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.10.2021.