Kada planirate svoj dan, umjesto da razmišljate o svim stvarima koje trebate učiniti, najprije se zapitajte: „Kada mogu danas moliti?”

Mnogi žive vrlo užurbanim životnim tempom. Upravljati životnim i obiteljskim obvezama nije lako, a nažalost prvo što stavimo na marginu počesto je svakodnevna molitva. Često imamo dobre namjere i želimo svakodnevno moliti, ali je tu želju teško provoditi. Ipak, dobra vijest je kako postoji jednostavna tajna koja potiče svakodnevnu molitvenu naviku, donosi samostan Petrićevac.

U svojoj knjizi Bože, pomozi mi: kako rasti u molitvi, autor Jim Beckman promišlja o ključnom principu za pronalaženje vremena za molitvu. On navodi citat jednoga autora koji kaže kako nitko nije umro od gladi jer nije imao vremena za jelo. Dakle, postoje stvari koje svakodnevno radimo, a pratimo li svoju aktivnost, vidjet ćemo što nam je uistinu važno. Ako je molitva nešto čemu težimo, u to ćemo uložiti svoje vrijeme i imat ćemo mjesta za nju u svome dnevnom rasporedu.

Jedan od načina da to postignete je da molitvu postavite kao prioritet i prvoj dadnete prednost u svome rasporedu. Na primjer, kada planirate svoj dan, umjesto da razmišljate o svim stvarima koje trebate učiniti, najprije se zapitajte: „Kada mogu danas moliti?” Potom zakažite sve ostalo.

To je jednostavan princip, ali ga ne volimo baš uvijek slijediti. Stoga, odmah se zapitajmo: „Je li molitva prioritet u mom životu?” Ako jest, to bi se trebalo odraziti u našem dnevnom rasporedu. I to još danas!


Autor: CroExpress Datum objave: 03.09.2020.