Autor: CroExpress

Među brojnim Hrvatima koji su se zbog stanja u državi preselili u Njemačku tražeći posao i ekonomsku sigurnost, nedavno se zaputila i mlada križevačka obitelj, Rina i Tomo Općević s kćerkom Amalijom. Skrasili su se u Saulheimu, nedaleko od Mainza.

“Živimo u malom gradu, i što se tiče koronavirusa, mjere ograničenja ponašanja nisu tako stroge kao što su u Hrvatskoj. Uglavnom, sve je zatvoreno, dječji vrtići, škole, ugostitelji, uslužne djelatnosti poput frizera. Firme koje ipak rade, uglavnom rade skraćeno. Trgovački centri rade. Što se tiče nestašica u opskrbi, teško je naći kvasac, wc papir, kao i brašno”, opisala je Rina za portal prigorski.hr.

Ljudi se ne zatvaraju, barem u njihovu gradiću, kaže, šeću i ne zaobilaze se na dva metra. Starija populacija šeće, jednako kao i obitelji s djecom.

“Suprug je vozač kamiona i radi normalno, vozi po Njemačkoj. Planirali smo za Uskrs do Hrvatske, no to će ipak morati pričekati dok se situacija ne normalizira. Pozdravljamo sve u Križevcima i Hrvatskoj!”, poručila je križevačka obitelj.

Od nekih drugih prijatelja koje je kriza, također, zatekla u Njemačkoj portal prigorski.hr primio je fotografije iz Griesheima, Minhena, Frankfurta, Ulma. Prazne ulice, rijetki šetači, prazne police u trgovinama, tek malo više šetača u prirodi u okolici gradova. Njemačka stoji i čeka, kao i ostatak svijeta.

Datum objave: 06.04.2020.