Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvješću o potresu.

Potres se dogodio 40 kilometara sjeveroistočno od Splita, a 20 kilometara jugozapadno od Livna u Bosni i Hercegovini. Epicentar je bio na pet kilometara dubine.

Potres od 4.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21,57 sati na granici s BiH kod Buškog jezera, objavila je večeras Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera.

Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice.

Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvješću o potresu.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u srijedu navečer za RTL Direkt izvijestio je kako su bili u kontaktu sa službom 112 i prema njihovim prvim izvještajima izgleda da nema štete u Splitu, niti ima ozlijeđenih. 

“Ono što mi znamo da je to stupanj 5.1, ali između Livna i Sinja tako da je u Splitu ipak slabiji. Mi se zaista nadamo da niti tamo gdje je epicentar neće biti većih šteta niti ozlijeđenih”, rekao je, dodavši da će građanima biti na raspolaganju za bilo što je vezano uz potres. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 07.10.2021.