Autor: CroExpress

Vozač splitskog lokalnog prijevoznika Promet, Željko Petričević, koji je u subotu vozio na liniji broj 6, nije ni slutio kakvu tužnu priču nosi jedan od njegovih mladih putnika. Ne bi je nikada ni saznao da mu dječak nije nesebično ponudio Rafaelo pri ulasku u autobus, piše Dalmacija Danas.  

– Ušao je na stanici Kila tijekom pauze i pitao me kad je polazak. Ponudio mi je Rafaelo, koji sam spremno prihvatio i zahvalio, jer obožavam slatko, a usput smo se malo i zapričali. Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao u nedjelju odvesti prijatelje u kino, ali kako majci kasni plaća, to neće biti moguće – priča Željko.

Upitao je dječaka gdje mu je tata i zašto mu on ne da za kino, na što je dječak kazao da je tata umro, majka ga je našla u krevetu mrtvog. Umro je od predoziranja.

– Nema ni brata ni sestre, a dok je majka na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da se želi provozati autobusom kako bi se ugrijao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želio s nekim porazgovarati – priča Željko.

Dječak se provozao do HNK i ostao u autobusu, ali na povratku na Kilu vozač mu je ipak kazao da je najbolje da ide kući, jer je već bilo kasno. Dao mu je i nešto novca i upozorio ga da kaže majci da mu ga ja on dao, da ne bi bilo kakvih problema. Nada se da će ova priča osvijestiti Splićane da oko njih živi jako puno djece koja dijele sudbinu dječaka s Kile.

Datum objave: 03.12.2018.