Autor: Bitno net/ CroExpress
U vrijeme kada su dvoje britanskih osamdesetogodišnjaka, Ron i Mary Bilton, trebali proslaviti 66. godišnjicu braka, oboje su boravili u zatvorenim odjelima iste bolnice. Međutim, jedan od drugoga su bili odvojeni čak devet katova. Gospođa Mary je bila hospitalizirana zbog karcinoma, a njezin suprug zbog zatajenja nekoliko organa, piše Bitno net.

Međutim, kada je njihova unuka obavijestila bolničko osoblje kako im se bliži godišnjica braka, sestra Rosie Featherstone je odlučila ‘napraviti sve što je bilo u njezinoj moći kako bi bračni par toga dana bio zajedno.’

Bolnička ekipa se pošteno potrudila i uspjela reorganizirati Ronov odjel kako bi bila sa suprugom dok se njegovo zdravstveno stanje rapidno pogoršavalo. Bolničari su Mary u kolicima dovezli do suprugove bolesničke postelje.

Medicinske sestre su u suzama promatrale dvoje starih ljudi kako se opraštaju. Svjedočile su prizoru koji je dotaknuo njihova srca, promatrale su svjedočanstvo ljepote i vjernosti. U tom trenutku, dok je Mary držala njegovu ruku, Ron je preminuo, dok je Gospodin Mary pozvao samo nekoliko dana kasnije. Pokopani su zajedno na groblju u gradu Barton-upon-Humber.

Datum objave: 22.11.2018.