Autor: CroExpress/Hina

Ususret 40. obljetnici upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine, u Nacionalnom parku Plitvička jezera za posjetitelje su priredili promotivni tjedan od 21. do 27. listopada. 

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske koji je svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek privlačio zaljubljenike u prirodu. Ove godine obilježava se 70 godina od proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom i 40 godina od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine. To je područje 8. travnja 1949. proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj, a zbog jedinstvene vrijednosti i formiranja sedrenih barijera koje stvaraju jezera Plitvička jezera dobila su međunarodno priznanje 26. listopada 1979. upisom na UNESCO-vu listu svjetske baštine. 

‘Kako bismo ovaj veliki rođendan proslavili s našim posjetiteljima, pripremili smo drugi ovogodišnji promotivni tjedan’, poručili su iz Nacionalnog parka Plitvička jezera i istaknuli da će od 21. do 27. listopada posjetiteljima ponuditi promotivne ulaznice putem on-line kupnje. Za online kupnju, cijena ulaznice za odrasle će biti 50 kuna, za studente 30 kuna, a za djecu i mlade od 7 do 18 godina 20 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti isključivo unaprijed na web stranici, minimalno dan prije željenog datuma dolaska, poručili su iz Javne ustanove NP Plitivičkih jezera. Tijekom promotivnog tjedna pripremili su, kažu, i posebne menije u restoranima Grabovac, Korana i Borje.

Datum objave: 16.10.2019.