PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.08.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

PROVJERITE JESTE LI NA BODOVNOJ LISTI Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodjeljuje 120 stipendija za učenje hrvatskoga jezika

foto: pixabay

foto: pixabay

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 18. svibnja do 17. lipnja 2020., u propisanom su roku zaprimljene 444 prijave, od kojih je 293 uredno predanih u elektronički sustav.

Autor: CroExpress


Temeljem Javnog poziva za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u zimskom semestru akademske godine 2020./21, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 120 stipendija.

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u zimskom semestru akademske godine 2020./21. utvrđen je sukladno uvjetima i kriterijima propisanim točkom 3. Javnog poziva, odnosno temeljem ukupnog broja ostvarenih bodova. Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 18. svibnja do 17. lipnja 2020., u propisanom su roku zaprimljene 444 prijave, od kojih je 293 uredno predanih u elektronički sustav.

Po dovršetku obrade prijava, Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2019./20. među navedenim prijavama utvrdilo je 215 potpunih prijava. Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400,00 kn mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar.

Broj raspoloživih mjesta u studentskim domovima u Republici Hrvatskoj je ograničen (Zagreb 50 mjesta, Split 20 mjesta, Rijeka 5 mjesta, Osijek 3 mjesta) te ih odobrava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odnosno nadležni studentski centar, a prednost pri dobivanju smještaja u studentskim domovima imaju dobitnici stipendije s većim brojem ostvarenih bodova i mlađi od 36 godina.

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od 8 (osam) dana, zaključno s danom 5. kolovoza 2020. godine, na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr. Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u zimskom semestru akademske godine 2020./21. objavit će se po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Imajući u vidu ograničenu mogućnost kretanja i putovanja, kao i epidemiološke mjere slijedom nastanka i širenja koronavirusa COVID-19, pozivamo sve predložene kandidate za ovu stipendiju koji se trenutačno nalaze izvan Republike Hrvatske (pogotovo one izvan Europe) da još jednom razmotre mogućnost dolaska i ostanka u Republici Hrvatskoj u svrhu pohađanja Tečaja hrvatskoga jezika koji započinje u prvom tjednu mjeseca listopada 2020.

Svakako preporučamo pratiti preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr) te službenu stranicu Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (www.koronavirus.hr). Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u zimskom semestru akademske godine 2020./21. nalazi se ovdje.

29.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.