PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.08.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

OD PETKA, 24. SRPNJA U Austriji ponovno obavezno nošenje maski u supermarketima i bankama

Ilustracija (foto: Wikimedia)

Ilustracija (foto: Wikimedia)

Austrija ponovno uvodi mjeru nošenja maski u supermarketima, bankama i poštama, zbog porasta zaraze koronavirusom u proteklim tjednima, rekao je u utorak kancelar Sebastian Kurz, javlja Hina.

Br. pregleda: 1452

CroExpress

Austrija je uvela karantenu početkom izbijanja zaraze sredinom ožujka i počela je opuštati mjere mjesec dana kasnije, ukinuvši čak i zahtjev nošenja maski u trgovinama i školama 15. lipnja.

Maske za lice i dalje su obavezne u javnom prijevozu, bolnicama, ljekarnama i frizerskim salonima.


I dok je broj zaraženih redovito bio ispod 50 u svibnju i lipnju, on je tijekom proteklih mjeseci narastao - ovaj mjesec je svaki dan bilo iznad 100 novih zaraženih.

'Postoje područja dnevnog života u kojima čovjek ne može odlučiti ide li tamo ili ne ide - supermarket, banka, pošta', rekao je Kurz na konferenciji za medije. 'Stoga smo odlučili da će maske za lice ponovno postati obaveznima u supermarketima, bankama i poštama.'

Ponovno su se pojavili epicentri u Beču i okolici, kao i u Gornjoj Austriji, koja graniči s Njemačkom i Češkom. Nekoliko tih epicentara povezano je s crkvom, dok je Austrija prijavila porast slučajeva uvezenih s Balkana te je upozorila na putovanja u te zemlje.

Kurz je rekao da će se uvesti stroža testiranja za one koji dolaze s Balkana te će se mjere uvesti kako bi se smanjio opseg religijskih službi te se prisililo crkve na zatvaranja u slučaju pozitivnih testova na koronavirus.

21.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.