PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.08.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

DAN HRVATA U BUDIMPEŠTI Mađari zainteresirani za uvijek atraktivno ljetovanje na jadranskoj obali

foto: kristina goher/mmc

foto: kristina goher/mmc

Na poziv predsjednice Hrvatske samouprave XVIII. okruga Marije Mareljin pribivali su i načelnik XVIII. okruga Budimpešte Sándro Szaniszló i veleposlanik RH u Mađarskoj dr. sc. Mladen Andrlić.

Autor: CroExpress

Tradicionalna ljetna manifestacija 'Dan Hrvata' Hrvatske samouprave XVIII. okruga Budimpešte održana je u sportsko-rekreativnom prostoru 'Bokay kert'. Događaj su, uz pedesetak Hrvata iz Budimpešte, pratili novinari hrvatskih medija u Mađarskoj i lokalna mađarska TV postaja.

U prigodnom programu, kojeg je vodio hrvatski i mađarski glumac Stipan Đurić, nastupili su gosti iz Tukulje - kulturna grupa, pjevački zbor i orkestar ’Kolo’, izvodeći narodne i popularne pjesme i plesove. Na poziv predsjednice Hrvatske samouprave XVIII. okruga Marije Mareljin pribivali su i načelnik XVIII. okruga Budimpešte Sándro Szaniszló i veleposlanik RH u Mađarskoj dr. sc. Mladen Andrlić.

U pozdravnim riječima, kao i u razgovoru s predstavnicima medija, uz zanimanje mađarskih gostiju za uvijek atraktivno ljetovanje na jadranskoj obali, potvrđena je sigurnost hrvatskog turizma i u uvjetima epidemiološke krize.

17.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.