CroExpress/PR

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Janez Janša susreli su se ranije danas u Otočcu na Krki, gdje su dogovorili još intenzivniju razmjenu informacija u borbi protiv koronavirusa. U izaslanstvu s premijerom Plenkovićem bio je i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.
‘Na sastanku u Sloveniji naglasili smo i važnost slovenskih turista za hrvatski turizam. Trenutno e trenutno u Hrvatskoj 92 tisuće Slovenaca, od kojih je većina ili 70 posto u tri jadranske županije – Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, koje su, kao i ostale četiri jadranske županije, označene ‘zeleno’ odnosno epidemiološki povoljne i sigurne’, istaknuo je večeras Cappelli u telefonskoj izjavi za Hinu.

Iznio je i podatak da slovenski turisti najviše borave u kampovima, uz poruku da ‘ne moraju brinuti oko dolaska, niti će morati u samoizolaciju’.

‘Hrvatski i slovenski epidemiolozi će ovih dana još dati dodatne preporuke kako ćemo pratiti, na dnevnoj razini, turistička kretanja i druga događanja između dvije zemlje, koja su za sada i s jedne i s druge strane prihvaćena kao povoljna’, naglasio je Cappelli.

Najavio je i da će se idućih dana posebna pažnja posvetiti tome da se ne bi dogodila neka nova ‘žarišta’ vezana za fešte i slična događanja, oko čega će se, kako je kazao, raditi ‘maksimalno oprezno i u skladu s propisanim mjerama’.

‘Pozivam sve i domaće i strane turiste da pripaze i da se pridržavaju dosadašnjih, ali i novih mjera koje će Stožer civilne zaštite objaviti početkom idućeg tjedna, jer jedino tako možemo računati da ćemo imati turističke i druge ekonomske aktivnosti ove godine’, poručio je ministar turizma Cappelli.

Zaključno je najavio da se sutra u Hrvatskoj očekuje prvi puta ove godine u jednom danu 500 tisuća turista koji borave u Hrvatskoj.

Datum objave: 10.07.2020.