PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.08.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

U TIJEKU UPISI NA FAKULTET HRVATSKIH STUDIJA U ZAGREBU ZA HRVATE IZ ISELJENIŠTVA Donosimo tko se sve i kako može prijaviti

Foto: screenshot

Foto: screenshot

Br. pregleda: 1095

CroExpress/Josip Papak

I ove se godine vrši upis mlađih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Posebna upisna kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske odnosi se na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (u Austriji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Češkoj, Kosovu i Bugarskoj) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke. Ta kvota nije namijenjena pripadnicima suverenoga i konstitutivnoga hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, ni iz Hrvatske.

Prava na školarinu, smještaj i prehranu studenata Hrvata izvan Republike Hrvatske izjednačavaju se s pravima studenata iz Republike Hrvatske.

Svrha je osiguravanja posebne upisne kvote poticanje povratka Hrvata i hrvatskih potomaka u Hrvatsku, a u slučaju hrvatskih autohtonih zajednica u dijaspori jačanje njihovih veza s Domovinom i očuvanje identiteta njihovih pripadnika.

Fakultet hrvatskih studija utvrdio je upisnu kvotu od ukupno 53 mjesta na svojih sedam studija i elemente vrjednovanja za upis pristupnika u akademskoj godini 2020./2021.Doznajte više:


Upis Hrvata izvan RH na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija u akademskoj godini 2020./2021.
KRENULI SU UPISI NA FAKULTET HRVATSKIH STUDIJA U ZAGREBU ZA ???????? IZ ISELJENIŠTVA! ????

Objavljuje CroExpressUtorak, 2. lipnja 2020.

02.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.